Ce facem cu pastilele de iod?

Guvernul a anunțat că are pregătite pastile cu iodură de potasiu gata a fi distribuite tuturor românilor cu vârsta de până în 40 ani.

Partea proastă este că nu a stabilit încă cum și cine le va distribui. A făcut o încercare cu medicii de familie, dar aceștia i-au întors spatele pe motiv că „De ce noi?”.

Riscul unui incident care să provoace o poluare cu izotopi de iod radioactiv sunt destul de crescute din cauza războiului din Ucraina, dar totuși … La ce ne-ar ajuta câteva pastile cu iodură de potasiu, atât timp cât s-a tot băgat sare Iodată pe gâtul nostru?!

Până una alta, undeva există stocuri mari de pastile cu Iodură de Potasiu care și-ar găsi, poate, utilitatea, dacă cineva se va gândi să găsească o metodă ca acestea să fie administrate atunci când va fi cazul.

În urma accidentului de la Cernobâl din 1984, țin minte că am fost încolonați toți elevii și duși la cel mai apropiat dispensar unde fiecare am primit câte o pastiluță. Nu a fost tam-tam, nu a spus nimeni că nu vrea sau că nu poate …

Lasă un comentariu