Top tendințe în hrana pentru animale de companie

Ce trenduri ascunde piata hranei pentru caini?

Pe intreg mapamondul, numarul animalelor de companie a  crescut in contextul ultimilor doi ani de pandemie. Asadar, nu este de mirare sa aflam ca odata cu acesta, au sporit si veniturile de pe piața globală a hranei pentru animale de companie – piața fiind așteptată să crească anual cu aproximativ 11% (rata de creștere anuală compusă pentru 2023-2027). Astfel, odată cu creșterea rapidă a acestui sector, sunt importanți profesioniștii veterinari si alti experti, care reusesc sa ne tina la curent cu cele mai recente tendințe în hrana pentru animale de companie – totul pentru a ne informa pe noi, clienții, cu privire la cele mai bune opțiuni de mancare disponibile.  

Iata asadar cateva tendinte pentru lunile si chiar anii ce vin:

  • Alternative la carne

Proprietarii de caini si pisici doresc opțiuni durabile, ecologice pentru animalele lor de companie, care să imite și tendințele din nutriția umană – aici intervine cererea de alimente pentru animale de companie pe bază de plante. Ca să nu mai vorbim că de aceste diete pot beneficia și animalele de companie cu alergii sau sensibilități alimentare la proteinele animale. Chiar daca in trecut exista îngrijorarea (atunci când ofereati o dietă pe bază de plante) că aceasta ar putea să nu ofere toți nutrienții necesari, adevarul este ca dacă dieta este completă și echilibrată, aceasta poate funcționa la fel ca o dietă pe bază de carne.

O tendință emergentă în acest domeniu se refera la alimentele pentru animale de companie pe bază de insecte. Chiar dacă mulți medici veterinari nu au nicio idee de unde provin viermii de făină sau cum apar greierii, specialistii ne incurajeaza să facem o căutare pe Google pe mancarea pentru animale de companie pe bază de insecte – s-ar putea să fim surprinsi de numărul de surse media. 

  • Planuri de nutriție personalizate

Preferința pentru opțiunile de cumpărături online și-a făcut loc în lumea hranei pentru caini si pisici și, odată cu aceasta, a avut loc o creștere a serviciilor de livrare online de hrană pentru animale de companie și, în consecință, a planurilor de nutriție personalizate. Aceste diete sunt făcute pentru a satisface nevoile nutriționale, ale rasei și condițiile de sănătate unice ale unui animal de companie. Tot mai multe companii populare de hrană pentru animale de companie  oferă aceste servicii. Ca oameni, suntem atat atrași de aspectul personalizat,  decât si de faptul ca dieta îi aduce cu adevărat beneficii animalului nostru de companie. Cu totii vrem ca lucrurile să fie mai bune, să fie mai sănătoase si să fie îmbunătățite.

  • Ingrediente funcționale

Medicii veterinari sunt familiarizați cu puterea ingredientelor funcționale și a cercetărilor care le susțin beneficiile pentru digestie, sănătatea pielii și a blănii și multe altele. În plus, clienții sunt acum în căutarea acestor ingrediente în hrana cainilor si pisicilor, așa că producătorii le includ pentru a le satisface nevoile. Sfatul specialistilor? Sa stăpânim descifrarea etichetelor alimentelor pentru animale de companie cu ingrediente funcționale pentru a putea sa luam cele mai bune decizii cu privire la aceste produse.

Prinde promotiile la mancarea pentru caini – gaseste de exemplu la Petmax.ro sute de produse la pret redus! 

Lasă un comentariu