Impactul psihologic al baloanelor intragastrice asupra bărbaților

Sursa foto: Allurion

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate la nivel mondial, iar prevalența sa a crescut semnificativ în ultimii ani. Obezitatea poate duce la mai multe probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea și bolile de inimă. Bărbații nu sunt scutiți de această provocare pentru sănătate și mulți se luptă să slăbească prin metode tradiționale, cum ar fi dietele diverse și exercițiile fizice.

Sursa foto: Allurion

Baloanele intragastrice sunt o opțiune de slăbire nechirurgicală care a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Balonul gastric Allurion este un astfel de produs care a câștigat popularitate în rândul bărbaților de orice vârstă. Acest dispozitiv este un balon moale, care se poate înghiți, care este umplut cu apă și este plasat în stomac, pentru a crea o senzație de sațietate. Balonul este conceput pentru a ajuta persoanele să mănânce mai puțin și să piardă în greutate. 

Cum funcționează?

În primul rând, este important să înțelegem mecanismul de acțiune al baloanelor Allurion – ne referim la un balon moale, care se poate înghiți (fiind inițial de mărimea unei capsule), care este umplut cu lichid odată ce ajunge în stomac. Acest lucru duce la o senzație de sațietate, care poate ajuta la reducerea cantității de alimente consumate de o persoană. Balonul este conceput pentru a rămâne în stomac pentru o perioadă de 16 saptamani, după care este excretat în mod natural.

Beneficiile baloanelor intragastrice, în special ale balonului Allurion, sunt numeroase. În primul rând, balonul nu necesită intervenție chirurgicală sau anestezie, ceea ce poate fi o ușurare pentru cei care nu suportă astfel de proceduri. În plus, balonul este nepermanent și reversibil, ceea ce înseamnă că nu provoacă modificări pe termen lung în sistemul digestiv. Însă nu totul se rezumă la kilogramele pierdute și la aspectul corpului!

Ce se schimbă în mintea bărbaților?

Impactul psihologic al baloanelor intragastrice prin procesul de slăbire la bărbați este semnificativ. Bărbații care se luptă cu obezitatea experimentează adesea o imagine de sine negativă și o stimă de sine scăzută, ceea ce poate duce la depresie și anxietate. Balonul gastric Allurion poate ajuta bărbații să-și recapete controlul asupra greutății și să-și îmbunătățească stima de sine.

Studiile au arătat că balonul gastric Allurion este eficient în a ajuta bărbații să slăbească. Studiile clinice efectuate de producătorul balonului gastric Allurion au constatat că persoanele care au folosit balonul au pierdut în medie 10-15% din greutate, în doar 16 săptămâni. Adesea, această pierdere în greutate a fost susținută chiar și după șase luni după ce balonul a fost îndepărtat.

Balonul gastric Allurion poate ajuta bărbații să-și atingă obiectivele de scădere în greutate și să-și îmbunătățească sănătatea generală. Dispozitivul nu este vizibil iar cei din jur nu vor afla că este utilizat de un bărbat.

Alte beneficii ale folosirii balonului gastric includ

  • Scăderea presiunii exercitate asupra oaselor și articulațiilor: greutatea mai mică înseamnă mai puțină presiune asupra corpului pentru a face lucruri de bază și mai puțină muncă pentru oase și articulații.
  • Îmbunătățirea tensiunii arteriale: surplusul de grăsime crește tensiunea arterială, ceea ce duce la hipertensiune arterială și alte probleme. Greutatea mai mică ajută la ținerea acesteia sub control.
  • Șanse reduse de boli cardiovasculare: problemele cardiace rezultă adesea din probleme legate de greutate, iar reducerea kilogramelor înseamnă scăderea riscului.
  • Mobilitate mai bună: mai puțin stres cauzat de greutate înseamnă că te poți mișca mai bine și că poți face activitățile preferate pentru a te menține mai ușor în formă
  • O odihnă mai bună: boli precum apneea în somn pot rezulta din obezitate, iar pierderea în greutate ajută la reducerea simptomelor și la creșterea calității somnului
  • Dispoziție îmbunătățită: obezitatea poate duce la depresie și anxietate, iar pierderea de kilograme poate ajuta la reducerea acestor probleme de dispoziție
  • O viață sexuală mai bună: prea multă greutate poate afecta interesul și capacitatea de a face sex, iar pierderea kilogramelor poate ajuta la recâștigarea dorinței și a virilității
  • Mai multă energie: dacă purtați kilogramele în plus, este mai greu să faceți lucruri pentru a rămâne activ – însă pierderea în greutate poate reda energia pierdute.

Află acum dacă te califici pentru un balon gastric Allurion –folosește calculatorul IMC online și cere un consult!

Lasă un comentariu