Vreau să-mi schimb mașina …

Dacă v-ați dori să vă schimbați mașina ce ați alege?

În primul rând mă gândesc serios dacă să-mi iau o mașină nouă sau una second-hand. Știu toate argumentele pro și pe cele contra mașinii second-hand. Nu am nici un dubiu, mașina second-hand reprezintă o opțiune ieftină dar și riscantă. Există riscul să-ți iei o mașină la mâna a doua în care să bagi o căruță de bani pentru a putea circula cu ea în siguranță și dacă încep să cadă de pe ea mai multe sisteme odată începi să-ți cam bagi unghia în gât.

Marele dezavantaj al mașinii noi, din punctul meu de vedere ar fi acela că pierzi mult prea mulți bani dacă nu apuci să o folosești mai mult de 5 ani de zile. Când zic să „o folosești” nu mă refer la a merge cu ea la servici și de câteva ori pe lună la piață ci la a merge mai mult de 40.000 km pe an cu ea.

La ce trebuie să fii atent atunci când îți iei o mașină la mâna a doua?

În primul rând trebuie verificat dacă acea mașină chiar este la mâna a doua, adică dacă a avut doar un singur proprietar. Dacă a trecut prin mai mult de trei mâini înainte de a ajunge la tine, ai mari șanse ca acea mașină să fie deja distrusă pentru simplu motiv că cei care au posedat-o înainte nu au avut intenția să o păstreze mult timp și nu au îngrijit-o cum se cuvine.

În al doilea rând trebuie să vezi dacă are un istoric de service. Dacă vânzătorul poate să-ți documenteze cu acte toate intervențiile asupra mașinii ești un mare norocos.

În al treilea rând ar trebui să o duci la un service care se ocupă cu ITP-urile și să-i faci o verificare la sânge.

Lasă un comentariu