The Cold Stares

The Cold Stares este o trupă rock americană din Evansville, Indiana, formată în anul 2009. Duo-ul a lansat în mod independent patru albume de studio: A Cold Wet Night în 2014, Head Bent în 2017, Mountain în 2018 și Ways în 2019.

Originar din Madisonville din vestul Kentucky, este chitaristul și cântărețul Chris Tapp și bateristul Brian Mullins, a căror prietenie datează de la vârsta de 20 de ani. In prezent amândoi locuiesc în Evansville. Grupul și-a lansat apoi primele patru albume, care au acumulat împreună peste 20 de milioane de streamuri Spotify.

In industria muzicala, banii nu se castiga atat de usor precum ati crede, iar o trupa cover poate fi o sursa de venit pentru muzicienii profesionisti, care vor sa traiasca din pasiunea lor.

La lansarea trupei din anul 2012, A Cold Wet Night and a Howling Wind s-a vândut în 25.000 de copii și a ajuns pe locul 1 în topul albumelor Blues Rock al Amazon Music. Piesa de titlu de la Head Bent din 2017 a fost folosită într-o reclamă la Dodge, iar albumul Mountain din 2018 a prezentat „Sleeping With Lions”, care a fost folosit în Animal Kingdom pe TNT, o reclamă pentru Monster Energy, ESPN și Jocuri X.

Albumul lor din 2019, „Ways”, a ajuns din nou pe lista celor mai bine vândute de la Amazon în categoria Hard Rock. În timp ce trupa era programată să-l susțină pe Joe Bonamassa în croaziera Keeping the Blues Alive at Sea II din 2020, evenimentul a fost anulat ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Piesa lor „Mojo Hand” este cântecul trailer pentru Cyberpunk 2077, cu peste 10 milioane de streamuri pe YouTube și îl prezintă pe actorul Keanu Reeves.  În anul 2021, președintele Mascot North America, Ron Burman, a anunțat că grupul a semnat cu Mascot Label Group și și-a anunțat al cincilea album de studio Heavy Shoes. Mixat de Mark Needham și masterizat de Andy Vandette, proiectul a fost lansat la data de 13 august 2021.

Artwork-ul albumului a fost proiectat de Corey Booth a lui Rick și Morty. Piesele „In The Night Time” și „Prosecution Blues” au fost alese de Classic Rock Magazine și de cititorii lor drept piese ale săptămânii. Compozitorul american a lăudat albumul, numindu-l „pofticios și personal” și „probabil cel mai bun disc al lor”.

Discografie 

Albume

 • A Cold Wet Night (2014)
 • Head Bent (2017)
 • Mountain (2018)
 • Ways (2019)
 • Heavy Shoes (2021)

EP-uri

 • Resonator (2015)
 • Look Over Yonder hill (2015)
 • Ways Blue (2019)
 • Ways White (2019)
 • Ways Black (2019)
 • Black Sunset (2020)

O faimoasă trupă rock care a făcut istorie este formaţia Zdop şi Zdup. In realizarea pieselor au împrumutat influenţe din folclorul românesc, moldovenesc şi rusesc. Zdob și Zdub sunt în adevăratul sens al cuvântului o trupă internațională.

De-a lungul timpului formaţia Zdob și Zdub a ofetrit publicului concerte în aer liber cu formaţii şi artiști de renume mondial, precum: Red Hot Chili Peppers, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin’ Criminals etc.

Lasă un comentariu