Strânși în menghină

Suntem strânși în menghina marilor puteri și nu avem nici o șansă de a ne opune, singura opțiune pe care o avem este aceea de a ne alege cărei fălci ne alăturam mai tare.

Omenirea întreagă a ajuns la cheremul unor indivizi cu ambiții personale deoarece felul în care ne-am organizat social le-a permis să acapareze putere peste măsură. Acești indivizi au judecata tulburată de beția puterii: se cred zei, zmei sau profeți.

Cum s-a ajuns în situația în care un singur om poate decide acum, când este la sfârșitul existenței sale, dacă omenirea ar trebui să mai existe de acum încolo?

Răspunsul este simplu: lăcomia și egoismul fiecăruia dintre noi a contribuit la crearea acestor orânduiri sociale. Inteligența și creativitatea noastră au pus umărul la dezvoltarea unor arme capabile să distrugă o planetă întreagă.

Dacă vom trece cu bine de acesta perioadă tulbure din istoria omenirii ar trebui să începem a pune bazele unei societăți mai egalitariste, așa cum însuși Fiul Domnului, Iisus, ne-a îndemnat să facem!

Lasă un comentariu