Rolul medicinii de familie în Pandemie

Am citit un articol conform căruia medicii de familie pot face vaccinul Anti-COVID-19 și la domiciliul celor interesați. Astfel ei pot primi sume de bani mai mari decât în cazul inoculării vaccinului la cabinetul propriu.

Mă întreb oare care este rolul medicului de familie în această pandemie?

Ceea ce urmează să spun este o opinie personală a unui muritor de rând care s-a lovit de două ori de indiferența medicului de familie vis-a-vis de infectarea cu SARS CoV-2.

Am să încerc să-mi răspund la întrebarea „De ce sunt spitalele pline?”. Pentru că pe medicul de familie nu-l interesează să-și viziteze pacienții bolnavi de COVID la domiciliu atât timp cât aceștia sunt în izolare. În cele mai fericite cazuri, medicii de familie își consiliază pacienții doar telefonic,

Astfel, omul de rând, fără alte posibilități și speriat de toată mass-media cu privire la „ororile” din spitale, se tratează singur, cum poate, cu ce are și cum știe. Abia când starea lor de sănătate devine foarte gravă pacienții apelează la 112 pentru a ajunge să se lupte pentru un pat ATI.

Și acum vă întreb eu pe voi, dragi medici de familie, din ce bani sunteți plătiți? Nu ar fi mai conform cu menirea vostră de urmași ai lui Hypocrat să vă vizitați pacienții aflați în izolare, să le evaluați starea de sănătate și să le oferiți medicația necesară pentru a preveni ca aceștia să ajungă în spital? Se presupune că, fiind pacienții dumneavoastră le știți fiecăruia istoricul de boală și puteți acționa în consecință.

Dar ce să vezi?! Din punctul dumneavoastră de vedere doar cei din spitale se pot apropia de pacienți, pentru că pe voi sare COVID-ul, de parcă voi nu ați fi medici, de parcă voi nu ați ști să vă protejați!

Lasă un comentariu