Ne expunem unor riscuri?

Materialul de mai jos a fost trimis de un utilizator anonim, nu știm cât din ceea ce spune este adevăr și cât este supoziție, dar pare interesant!

CE S-A INTAMPLAT RECENT?

– Pe scurt, au aparut mai multe grupari de „raufacatori”, care acceseaza site-urile ONRC (Registrului Comertului) si cele ale OSIM, pentru a obtine informatii despre anumite persoane, in scopul de a le face acestora rau, pentru a obtine diverse „venituri”.

CUM SE PROCEDEAZA?

– Acestia urmaresc veniturile, cheltuielile, profiturile si alte activitati ale firmei dumneavoastra, analizeaza posibilitatile prin care va pot tranforma intr-o victima, dupa care culeg informatii despre dumneavoastra de pe site-urile mentionate mai sus.
– Adresa completa, inclusiv apartamentul
– Adresa de e-mail
– Numarul de telefon

O data ce au obtinut aceste informatii, vin si va urmaresc si procedeaza la una dintre urmatoarele situatii (acestea sunt cele pe care le stim deja, insa pot fi mai multe)
– Va urmareste cand plecati de acasa si intra pentru a va deposade de bunuri
– Va urmaresc si va inregistreaza atunci cand „va descurcati” in afacere, pentru a va santaja ulterior.
– Va urmaresc copii si va santajeaza cu privire la siguranta acestora, prin diferite metode.

Si exemplele pot continua, insa ati inteles deja ce probleme sunt.

DE CE SE INTAMPLA ACEST LUCRU?

– Motivul este unul simplu. Cei de la ONRC si de la OSIM, vand pe piata neagra, datele dumneavoastra de contact, pentru a putea fi contactat de diversi apropiati de ai lor, ca sa va ofere diverse produse si/sau servicii.
– Nu ar fi nicio problema acest lucru, daca nu l-ar acoperi prin postarea tuturor informatiilor dumneavoastra personale, PUBLIC, pe site-urile acestora.
Fac acest lucru, pentru a avea o justificare, atunci cand sunt intrebati, cum au aflat „unii” ca tocmai v-ati deschis o firma sau ati inregistrat o marca.

CE ESTE DE FACUT?

– In primul rand, afisarea informatiilor dumneavoastra public (chiar si restrictionate de accesul la un cont), este interzis de GDPR. Deci ONRC si OSIM ar trebui obligati cumva sa respecte normele GDPR.

– In al doilea rand, trebuie sa existe un numar foarte mare de persoane, care sa sesizeze pericolul la care sunteti expusi, in cat mai multe locuri, pentru ca cineva sa ia masurile necesare.

Noi am incercat sa schimbam acest lucruri de mai multe ori, insa suntem prea putini pentru a ne lua cineva in seama si pentru a renunta la „combinatiile” lor.
Noi nu cautam ca acestia sa inceteze sa vanda informatiile. Acest lucru este mai putin important, atat timp cat motivul pentru care ei isi fac treaba, este ca unele firme sa va vanda servicii si produse, la inceput de drum, atunci cand va deschideti o firma.

Insa postarea informatiilor public, atunci cand le este si interzis, facilitarea unor infractiuni atat de grave si punerea in primejdie a vietii dumneavoastra si a familiei dumneavoastra, pentru ca ei sa aiba o acoperire pentru ceea ce fac, este nejustificata.

HAIDETI SA SCHIMBAM ACEST LUCRU!

– Haideti cu totii sa contactam cat mai multe autoritati, sa ne exprimam ingrijorarea asupra acestei probleme, sa le explicam faptul ca adresa din buletin, numarul personal de telefon si adresa de e-mail, sunt date care trebuie sa ramana private, pentru siguranta noastra.
Sa facem cat mai multe presiuni, pentru ca acest lucru sa se schimbe, inainte ca infractiunile de violare de domiciliu si santaj, sa devina un sport national.

Lasă un comentariu