De ce chinezii nu mănâncă brânză?

Sincer, nu mă dau în vânt după chinezării, chinezi sau cultura chinezească. Cu toate astea respect poporul chinez datorită tuturor realizărilor lor, fiind unul dintre popoarele care au contribuit enorm la evoluția civilizației mondiale. Datorită chinezilor avem busola, praful de pușcă, tiparul și multe alte realizări …

Întâmplător, studiind diferite rețete chinezești, am observat că brânza nu-i chiar atât de prezentă în alimentația acestui popor. Înainte de a face fel de fel de supoziții aiurea, am început a mă documenta și am găsit câteva răspunsuri pertinente pe Quora:

Moon Moon ne spune că:

Sunt chinez și locuiesc în China. Pentru majoritatea tinerilor din jurul meu, brânza este acceptabilă și unora le place brânza, și suntem de acord că miroase foarte bine. (Brânza despre care vorbesc aici nu le include pe cele care au un miros foarte străin, pentru că nu prea avem ocazia să le gustam, sunt rare în supermarketuri.)

Dar în China, brânza nu este foarte ieftină, ceea ce explică parțial de ce brânza nu este consumată foarte des. Un alt motiv, așa cum a menționat un răspuns anterior, brânza nu există în mâncărurile tradiționale din majoritatea regiunilor chinezești. Deci, dacă gătim acasă, foarte rar folosim brânză.

Și tocmai în restaurantele occidentale, brutăriile sau ceainăriile cu lapte avem mai multe șanse să mâncăm brânză. Destul de multe restaurante sau chiar magazine de băuturi folosesc brânză în diferite feluri de mâncare sau băuturi pentru a atrage mai mulți clienți. Ca și băuturile de mai jos, partea albă este uneori un amestec de brânză, smântână sau unt și apă:

Hua Cassan

M-am născut și am crescut în China, dar locuiesc în Franța de 19 ani. Încerc să răspund la această întrebare pe baza observării anturajului meu format din chinezi care locuiesc China și Franța și conform propriei experiențe.

Cred că există mai multe motive pentru care nu ne dăm în vânt după brânzeturi:

Principalul este că chinezii nu sunt obișnuiți să mănânce brânză. Cei mai mulți chinezi nu au mâncat niciodată brânză, în special cei din sudul țării, unde aproape că nu există producție de lapte, deoarece neexistând lapte nu au avut acces la produse lactate.

Ei au crescut în afara acestei „culturi”. Îmi amintesc prima dată când am gustat brânzeturi: a trebuit să înving mirosul lor pe care nu-l cunoșteam; a fost foarte greu sau dureros). Recunosc acum că îmi plac foarte mult aproape toate tipurile de brânză (sunt norocos să fiu în Franța unde sunt toate tipurile de brânză), dar prima dată, aveam 20 de ani, chiar mi-a fost greu. Mi-am dorit foarte mult să-l scuipă, gândindu-mă: „Este posibil ca oamenilor să le placă chestiile astea?” Am mulți prieteni chinezi care vin în Franța; sunt multi cărora le plac și de asemenea mulți cărora nu (estimez ca cel puțin 50% dintre ei au dificultăți cu gustul lor).

Există unii care pot avea intoleranță la lactoză, dar din conversațiile noastre, este întotdeauna problema gustului cu care nu ești obișnuit. Cu toate acestea, sunt mai mulți care au mărturisit că brânzeturile sunt foarte gustoase.

Un motiv secundar ar fi acela că prețurile brânzeturilor în China sunt destul de mari, nefiind un produs de bază, ci unul care se găsește destul de rar.

Lasă un comentariu