Cum îmi fac promovare pe Google?

Deși majoritatea uneltelor necesare pentru a-ți promova afacerea pe internet sunt gratuite, concurența acerbă face imposibila promovarea pe Google fără anumite costuri, fi ca timp sau bani.

Este plin internetul de sfaturi și lecții despre promovare sau SEO. Sunt informații la îndemâna tuturor, dar nu îi este nimănui ușor să facă un site să apară mereu primul în rezultatele căutărilor pe anumite cuvinte cheie, pentru simplul motiv că locul 1 e numai unul.

În cazul în care timpul dumneavoastră este prea prețios pentru a-l irosi încercând să studiați și să creați strategii de promovare online, poate că ar fi timpul să încercați să apelați la serviciile unei firme specializate în astfel de activități. În acest caz nu vă rămâne decât să căutați cea mai potrivită ofertă.

Cum faceți acest lucru? Căutând pe Google sau Bing, bineînțeles!

Alegerea ar trebui făcută în funcție de bugetul dumneavoastră, dar și în funcție de rezultatele afișate, deoarece pare evident că o firmă care nu apare în prima pagină a rezultatelor afișate nu reușește nici să-și promoveze propriile servicii.

oferte-promovare-google
SERP

Cum interpretăm rezultatele afișate în SERP?

După cum observați în imaginea alăturată, primele rezultate afișate încep cu avertizarea că reprezintă un Anunț. Acele rezultate sunt afișate deoarece beneficiarii acestora au licitat și câștigat respectivele locuri în acel moment, strict pentru acea căutare. Serviciul Google Ads dă oricui posibilitatea să plaseze astfel de anunțuri atât timp cât bugetul le permite.

Urmează apoi 10 rezultate organice, rezultate pe care motorul de căutare Google le-a apreciat ca fiind reprezentative, adică utile celui care a generat acea căutare.

Indiferent dacă suntem în căutarea unei informații, a unui serviciu sau a unui produs trebuie să avem în vedere că ofertele găsite prin intermediul anunțurilor plătite sunt ale unor firme cu o oarecare potență financiară, firme care își permit să plătească publicitate. Firmele care sunt prezente cu oferte în rezultatele organice sunt firme îndeobște recunoscute sau firme care au reușit să-și optimizeze site-ul pentru o mai bună prezență în paginile cu rezultate ale căutărilor.

Un comentariu la „Cum îmi fac promovare pe Google?”

Lasă un comentariu