Comparatie intre creditele bancare si creditele rapide de la IFN

Creditele bancare sunt oferite de banci si au avantajul de a fi garantate de catre acestea, ceea ce inseamna ca exista o anumita siguranta pentru creditor.

Cand vrem sa luam un credit avem doua optiuni principale:

  • -sa aplicam pentru un credit la o banca traditionala;
  • -sa aplicam pentru un credit la un IFN.

Ambele au avantaje si dezavantaje, iar alegerea dintre ele depinde de nevoile si situatia ta financiara.

Creditele bancare sunt oferite de banci si au avantajul de a fi garantate de catre acestea, ceea ce inseamna ca exista o anumita siguranta pentru creditor. De asemenea, bancile au o reputatie de lunga durata si, in general, au o infrastructura solida si sunt supuse unor reguli si regulamente stricte. Acest lucru inseamna ca procesul de aplicare si de acordare a creditului poate fi mai riguros si poate dura mai mult decat la o Institutie Financiara Nebancara. Bancile ofera si o varietate mai mare de tipuri de credite. Creditele bancare se remarca prin dobanzi mai mici si timp de achitare al creditului mai lung.

Creditele oferite de IFN-uri sunt, de asemenea, o optiune buna, dar au anumite diferente fata de cele bancare. IFN-urile au un grad mai mare de flexibilitate in ceea ce priveste procesul de acordare a creditului si pot fi mai putin rigide in ceea ce priveste cerintele de eligibilitate. De exemplu, unii dintre acestia ofera credite si pentru persoanele cu istoric negativ la Biroul de Credit sau cu venituri mai mici. Procesul de aplicare poate fi mai rapid si mai simplu, dar acest lucru poate insemna ca dobanzile si comisioanele sunt mai ridicate decat cele oferite de banca.

In general, atunci cand compari creditele bancare cu cele oferite de IFN-uri, trebuie sa iei in considerare nevoile tale si situatia ta financiara. Daca ai nevoie de un credit mai mare si ai un istoric de credit bun, o banca poate fi o alegere mai buna, dar daca ai nevoie de un credit rapid si ai un scor de credit mai putin bun, o IFN poate fi o optiune mai buna. Este important sa comparati diferite oferte si sa luati in considerare dobanda, comisioanele si termenul de rambursare pentru a gasi cea mai buna oferta la momentul in care cauti creditare.

In orice caz, inainte de a lua o decizie, este important sa verifici cu atentie toate detaliile creditului si sa citesti cu atentie contractul. Ofertele bancilor, cat si ofertele IFN-urilor difera de la an la an, asta inseamna ca este bine sa cercetam de fiecare data cand vrem sa facem un credit si sa nu ne bazam pe faptul ca in trecut am imprumutat de la o anumita banca si a decurs totul bine… sau viceversa.